Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Eğitim Verdi

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Tarım ve Hayvancılık İhtisaslaşma Koordinasyon Merkezi tarafından desteklenen “2021-SİÜİHT-ZİR-07” nolu proje ve Ziraat Fakültesi Dekanlığı eğitim-yayım faaliyetleri kapsamında, 19.04.2024 tarihinde Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde, merkez ve ilçe teknik elemanlarına, Antepfıstığı hastalık ve zararlıları ile gübreleme konusunda,  Doç. Dr. M. Hadi AYDIN, Doç. Dr. Cevdet KAPLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Nevzat ASLAN tarafından eğitim verilmiştir. Eğitimde toprak patojenlerinin neden olduğu kök, kök boğazı çürüklüğü ve solgunluğun nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler paylaşılmıştır. Yine önemli antepfıstığı zararlıları tanıtılmış ve mücadelesine yönelik bilgiler paylaşılmıştır. Eğitimde ayrıca gübrelemenin önemi ve uygulama yöntemi ve zamanları ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.  Toplantıya Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN'da katılım sağlamışlardır.

Arş. Gör. BERRİN KAYALAR /
Bitki Koruma Bölümü