Tilloda Meyve Ağaçlarında Hastalık Zararlı Kontrolü Yapıldı.

SİİRT (AA) - Tillo İlçe Merkezinde bulunan meyve bahçeleri ve bağlarda hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Yrd. Doc. Dr. Cevdet Kaplan, Arş. gör. Halil Dilmen Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Sağlığı Biriminden Ziraat Mühendisi Çağdaş Can Toprak tarafından İlçe Merkezinde bulunan meyve bahçeleri ve bağlarda hastalık zararlısı kontrolü yapıldı.

Yapılan kontrolde, elma ve armutta, 'Armut Kaplanı' zararlısına rastlanırken Siirt fıstığında 'Kazarenk' hastalığı görüldüğü bildirildi.

Tillo ilçesinde, Nisan ayından Eylül ayının sonuna kadar yoğun olarak görülen psilla erginleri mücadelesi hakkında üreticiler bilgilendirildi.

Dr. Öğr. Üyesi HALİL DİLMEN / 2848
Bitki Koruma Bölümü